Srbijanski premijer Aleksandar Vučić boravit će u trodnevnom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama i sastati s visokim dužnosnicima američke administracije, predstavnicima vodećih američkih tvrtki i međunarodnih organizacija, priopćeno je u ponedjeljak iz srbijanske vlade.

Prvi u nizu susreta srbijanski premijer imat će s potpredsjednikom SAD-a Josephom Bidenom, s kojim se trebao sastati i tijekom prošlog posjeta početkom lipnja, ali je taj susret otkazan zbog smrti Bidenova sina.

Vučiću prvog dana predstoje razgovori s čelnicima američkog Vijeća sigurnosti za Europu i Središnju Aziju Cirilom Milerom te s predsjednikom Svjetske banke Jim Yong Kimom, a potom i s predstavnicima nekoliko američkih tvrtki kojima će, kako je ranije najavljeno, predstaviti mogućnosti investiranja u Srbiji.

Drugog dana posjeta domaćin Vučiću bit će američki državni tajnik John Kerry, a odvojeno će se susresti i s predstavnicima Kogresa i Senata.

Posjet Washingtonu srbijanski premijer Vučić završava odvojenim susretima s generalnim tajnikom Organizacije američkih država Luisom Almagrom te direktoricom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Christine Lagarde i zamjenikom državnog tajnika za trgovinu SAD Bruceom Endrusom, navodi se u priopćenju.

Komentiraj

FOTO:Tomislav Krasnec/VLM/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.