– Za devet sati predviđeno potpisivanje sporazuma između Domoljubne koalicije i Mosta odgođeno je do stanke u saborskom zasjedanju, a predstavnici HDZ-a u petak ujutro su se sastali sa zastupnicima nacionalnih manjina, od kojih traže potporu mandataru Tihomiru Oreškoviću, o čijoj će Vladi danas glasovati Sabor.

 Na pitanje može li mandatar računati na potporu “manjinaca” zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac novinarima je kazao kako su zastupnici nacionalnih manjina sinoć razgovarali s Mostom.

“S HDZ-om smo razgovarali ranije, ali razgovore prekinuli pa skoro tri tjedna nismo imali nikakve razgovore. Oni su iskazali interes da razgovaramo danas, razgovarali smo i morat ćemo još razgovarati”, kazao je Pupovac.

Dodao je kako još uvijek nisu stečeni uvjeti da bi zastupnici manjina mogli podržati novu vladu, a na ponovljeno pitanje postoji li mogućnost da se ti uvjeti steknu tijekom dana, odgovorio je, “mi smo prije više od 15 dana poslali prijedlog sporazuma na koji nismo dobili odgovor”.

Rekao je i kako u sporazumu nema ničeg spornog, ali da su im iz Domoljubne koalicije objasnili da su bili zauzeti te da još nisu pogledali prijedloge posebnih sporazuma koje je uputio SDSS i svaki manjinski zastupnik pojedinačno.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.