Više tisuća protu-imigracijskih prosvjednika okupilo se u subotu u Varšavi noseći transparente “Islam je smrt Europe”, javlja agencija France presse.

I u Pragu i Bratislavi održani su slični skupovi na kojima se okupilo više stotina sudionika.

 

  • Varšava, Prag, Bratislava i Budimpešta odbacuju obvezne kvote izbjeglica koje je predložila Njemačka i podržala Europska komisija.

 

U Varšavi se oko 5000 protu-imigracijskih aktivista okupilo u središtu grada, dok organizatori drže da ih je bilo 10.000. Oni su se predstavili kao katolici koji se protive dolasku muslimana, a skup je počeo molitvom.

Varšava je do sada pristala prihvatiti 2000 izbjeglica i odbila je sustav kvota.

U Bratislavi je poslijepodne na poziv pokreta Anti-Islam, aktivista krajnje desnice Lukasa Kopaca, te Nacionalističke stranke Naša Slovačka oko 1500 ljudi prosvjedovalo protiv prihvata izbjeglica.

“Multinacionalizam je utopija, ne otvarajte granice”, “Niste dobrodošli, vratite se doma”, pisalo je na transparentima.

U Pragu su održane dvije manifestacije protiv prihvata izbjeglica na kojima je sudjelovalo ukupno 800 sudionika, dok se nedaleko okupilo oko 200 pobornika prihvata izbjeglica koji tvrde da “migracija nije zločin”.

Komentiraj

FOTO:EPA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.