Srpski predsjednik Tomislav Nikolić u utorak je prisustvovao crkvenom slavlju na Banstolu, na Fruškoj Gori, za žrtve Oluje. Poručio je kako su Srbija i Srbi spremni na oprost i pomirenje, ali ‘ne zavisi sve samo od nas’, rekao je Nikolić.

“Naši obrazi su čisti, a naš kruh je spreman otići tamo odakle je dolazilo kamenje koje su potezali na nas”, prenosi njegove riječi Alo. Nikolić je istaknuo kako se veličina i snaga jednog naroda ‘ne mjeri brojem ubijenih i zauvijek protjeranih, slabih i nezaštićenih’.

“Na obrazima onih koji su počinili zločine uvijek će ostati otisnut pečat zločinca. Dio hrvatskog naroda, onaj dio koji i sada kroji sudbinu svoje države te određuje njen odnos sa svojim srpskim narodom, mora s time živjeti”, poručio je srpski predsjednik.

 

  • “Vaša ognjišta bezumnici su pretvorili u oganj, a vaše stradanje i patnju slave kao svoju pobjedu i dan kada su obnovili državu, koja im je ostala od Pavelića, a bila priznata jedino od Hitlera”, kazao je Nikolić.

 

Episkop Vasilije koji je predvodio misno slavlje rekao je kako će na Fruškoj gori biti izgrađena crkvica u spomen na sve one koji su mučeni i ubijani. Dodao je kako su mnogi Srbi iz Jrvatske našli svoj dom u Srbiji koja je ‘uvijek tu kao majka da na svoja pleća primi svoju djecu’.

Komentiraj