Koliko je korisno znati barem jedan strani jezik dokazuje situacija u kojoj se našao jedan kineski turist (31), koji je gotovo dva tjedna proveo u njemačkom hostelu za migrante, nakon što je zabunom, umjesto prijave krađe, zatražio azil.

Njemački mediji prenose kako 31-godišnjak ne govori ni engleski ni njemački. Prošao je liješnički pregled i dao otiske prstiju. Kasnije je jedan zaposlenik Crvenog križa otkrio kako mu je novčanik ukraden u Stuttgartu. Ali, muškarac je, umjesto da ode na policiju i prijavi krađu, zatražio azil u NJemačkoj. Cijeli nesporazum je rasčišćen tek kada je došao prevoditelj.

Neimenovani je turist stigao u hostel u Duelmenu u autobusu s migrantima. “Bio je tako drugačiji od ostalih. Potpuno bespomoćan”, rekao je Chriostoph Schluetermann iz Crvenog križa. Koristeći mobilnu aplikaciju radnici Crvenog križa shvatili su da je Kinez u hostelu za izbjeglice završio zbog nesporazuma.

Kineski je turist predao svoju putovnicu vlastima, dobio standardne dokumente za izjeglice. Hranio se zajedno s izbjeglicama, te je dobio džeparac. Osoblje hostela pokušavalo je telefonom dobiti razne konzulat, u nadi da će identificirati turista. Prema njemačkoj televiziji WDR, Kinez se nije naljutio, ali je poručio da je očekivao kako će njegovo ‘europsko iskustvo’ ipak biti malo drugačije.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.