Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić proglasio je stanje elementarne nepogode za dio područja Osječko-baranjske županije zbog posljedica uzrokovanih nevremenom koje je 26. i 27. lipnja pogodilo to područje.

Kako je priopćeno, uvidom u izvješća gradskih i općinskih povjerenstava za procjenu šteta uzrokovanih elementarnim nepogodama utvrđeno je da su znatna oštećenja nastala na području gradova Našica i Osijeka te dvadeset općina osječko-baranjske županije.

Šteta se procjenjuje na više od 190 milijuna, a kreće se od 10 do sto posto na gotovo 47 tisuća hektara poljoprivrednih površina i nešto više od 170 tisuća voćaka i trsova.

Stanje elementarne nepogode proglašeno je na prijedlog Županijskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

Komentiraj

FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.