Kralj Saudijske Arabije Salman ben Abdelaziz al Saud u nedjelju je iznenada napustio Azurnu obalu, doznaje se od lokalnih vlasti koje dodaju da će se javna plaža blizu njegove vile koja je bila zatvorena, u ponedjeljak opet otvoriti.

Pošto se osam dana odmarao u svojoj vili u Golfe-Juanu, u Vallaurisu, saudijski kralj je u nedjelju iz zračne luke u Nici otputovao u Tanger, u Maroku, rekao je za AFP Philippe Castanet, čelnik departmana Alpes-Maritimes.

 

  • Zatvaranje plaže za javnost potaknulo je polemiku i internetsku peticiju koja je prikupila više od 150.000 potpisa.

 

 

Kralj se trebao odmarati u Francuskoj od 20. srpnja do 20. kolovoza, navodi veleposlanstvo Saudijske Arabije.

Na putu u Maroko pratit će ga veći dio njegove pratnje s tisuću ljudi koja je odsjela u Cannesu.

“Kralj najvjerojatnije više neće boraviti u Golfe-Juanu”, rekao je zamjenik prefekta tog francuskog departmana, dodajući da će se mjere sigurnosti oko njegove vile “postupno ukidati”. Kupači će tako već u ponedjeljak moći na plažu Mirandole ispred vile, rekao je Castanet.

Zatvaranje plaže za javnost potaknulo je polemiku i internetsku peticiju koja je prikupila više od 150.000 potpisa.

Iz kraljeva okružja doznaje se da je saudijski monarh bio nezadovoljan takvim dočekom, ali nije potvrđeno da je njegov odlazak povezan s tom pobunom.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.