Sud za sportsku arbitražu odbacio je žalbu Brazilskog nogometnog saveza i odlučio da Neymar ne može igrati u prve dvije utakmice južnoameričkih kvalifikacija za SP 2018. u Rusiji.

Neymar je zbog crvenog kartona zarađenog na Copa Americi dobio kaznu od četiri utakmice. Dvije je utakmice već propustio na spomenutom natjecanju, a još dvije će propustiti u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo. Brazilci su se žalili na tu odluku, tvrdeći da bi se suspenzija trebala odnositi samo na utakmice Copa Americe, ali arbitražni sud tu njihovu argumentaciju nije uvažio.
Brazilski izbornik Dunga tako neće moći računati na svog najboljeg igrača na gostovanju Brazila u Čileu (8. listopada) te u dvoboju u kojem će Brazilci pet dana poslije (13. listopada) ugostiti Venezuelu.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.