NOVI KRAK AGROKOROVE PLJAČKE DRŽAVE Nacional otkriva kako se državi ispred nosa sumnjivo transferiralo 42 mil. kuna HBOR-a i obveznih mirovinskih fondova za pokušaj spasa posrnulog koncerna u kolopletu zakulisnih odnosa

Agrokor se nije nezakonito financirao samo novcem HBOR-a, već je nezakonito potrošio i milijune iz obveznih mirovinskih fondova. Sve se to dogodilo zahvaljujući nelegalnoj pozajmici koju je Agrokoru omogućio Nexus FGS, u čijem se portfelju nalazi novac HBOR-a i obveznih mirovinskih fondova. Tu kompliciranu i krajnje diskutabilnu operaciju HANFA-i su prijavili predstavnici nekih obveznih mirovinskih fondova.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

FOTO:Pixsell
PODIJELI
Sandra Carić Herceg, rođena 1963. godine u Zagrebu, dugogodišnji novinar sa profesionalnim iskustvom u dnevnim i tjednim listovima, novinskim agencijama i na portalima. Kao novinar radila u Slobodnoj Dalmaciji, surađivala u nekadašnjem tjedniku Nedjeljna Dalmacija, te kao dopisnik iz Hrvatske izvještavala za nezavisnu novinsku agenciju Beta (Srbija). Radila kao novinar na portalu Index, te kao glavni urednik web stranice Nautica Portal. Uže područje interesa: energetika.