SAD ponovno razmatra strategiju za borbu protiv Islamske države (IS) u Siriji i Pentagon istražuje mogućnosti premještanja boraca u sigurnije zone, pružanja boljih obavještajnih podataka i poboljšanja vještina obučenih pobunjenika, izvijestio je The New York Times u ponedjeljak.

Opcije, koje su povjerljive, cirkuliraju među najvišim dužnosnicima ministarstva obrane, pišu novine pozivajući se na izvore koji su željeli ostati anonimni.

One uključuju povećanje skupina treniranih pobunjenika poslanih natrag u Siriju i raspoređivanje na mjesta gdje je veća lokalna podrška, navodi Times.

Naglašavajući krhkost napora predvođenih SAD-om za obuku tisuća članova sirijske oporbe, Fronta Nusra, skupina povezana s al Qaedom, u srpnju je priopćila da je zarobila neke od pripadnika prve skupine od manje od 60 obučenih pobunjenika nekoliko tjedana nakon što su raspoređeni u Siriji.

Komentiraj

FOTO:EPA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.