U ponedjeljak će u Makedoniji biti dan žalosti zbog pogibije 21 osobe u nevremenu u toj zemlji, odlučila je u nedjelju vlada na izvanrednoj sjednici, proglasivši istovremeno izvanredno stanje u regiji Skopja i Tetova.

 

U velikom nevremenu koje je u subotu navečer i tijekom noći na nedjelju pogodilo Skopje poginula je 21 osoba. Nevrijeme je nanijelo i veliku materijalnu štetu, oštećene su kuće, ulice i automobili.

U Skopju i u nedjelju pada kiša praćena grmljavinom, ali prema navodima iz Hidrometeorološkog zavoda, slabijeg je intenziteta nego u subotu.

Tijela žrtava pronađena su u nedjelju ujutro u različitim dijelovima Skopja. Neki su se utopili u automobilima koje su poplave odnijele s cesta na obližnja polja.

U Skopju su u dva sata pale 93 litre vode po četvornom metru, što je prosjek za čitav kolovoz, ističe Hidrometeorološki zavod.

U nekim dijelovima makedonske prijestolnice razina vode dosegnula je metar i pol, prenijeli su lokalni mediji.

Brojne kuće su još uvijek poplavljene i nemaju struje, a neke su se uslijed nevremena srušile.

Lokalni mediji prenose da je hospitalizirano 20 ljudi i da je u pomoć pozvana vojska.

Zbog odrona zemlje od svijeta su odsječena tri sela na sjeveroistoku zemlje.

Snažno nevrijeme pogodilo je i Tetovo, na sjeverozapadu Makedonije, prouzročivši materijalnu štetu, ali bez žrtava.

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članakTROPSKA OLUJA: U odronima tla u Meksiku 40 mrtvih
Sljedeći članakDubrovnik kao idealna mjera ljepote
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.