Više od 1,4 milijuna domaćinstava u Santiago de Chileu bilo je u nedjelju bez vode nakon jakih kiša u  središtu zemlje u kojima su četiri osobe smrtno stradale a sedam je nestalo, dok se zagadila rijeka iz koje se grad opskrbljuje vodom, rekao je guverner glavnog grada Čilea.

Padaline koje su počele u subotu izazvale su odrone tla i šljunka u rijeku Maipo, kojom se opskrbljuje veliki dio Santiaga, grada s oko 6,5 milijuna stanovnika.

Nestašice vode zahvaćaju više od 60 posto stanovnika glavnog grada. “Oko milijun i 450 tisuća domaćinstava pogođeno je nestašicom pitke vode … vode nema u potpunosti ili djelomično u 30 gradskih četvrti”, rekao je na konferenciji za tisak guverner Santiaga Claudio Orrego.

Zbog odrona tla i visokih vodostaja rijeka oko 3300 osoba odsječeno je od svijeta, uglavnom u središnjim regijama Čilea.

Komentiraj

FOTO:EPA/FELIPE TRUEBA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.