Američki mediji raspisali su se posljednjih dana o Mariju Hezonji, koji je za Orlando Magic debitirao sa 11 poena protiv Washington Wizardsa. Ističu kako se 20-godišnjak odlično snašao u NBA ligi, zahvaljujući iskustvu koje se stekao prvo u Hrvatskoj, a potom i u Španjolskoj. Ipak, Hezonja se u jednom segmentu nikako nije uklopio u tipičnu NBA kulturu, što je Amerikancima bilo i više nego zanimljiivo.

Većina ‘rookieja’ velik dio svoje prve plaće ‘spiska’ na neki bijesan automobil, ali ne i Hezonja. Hrvatski je reprezentativac i dalje bez auta, pa na treninge dolazi sa suigračima.

“On je vjerojatno jedini igrač koji nakon mjesec-dva u NBA ligi još uvijek nema auto”, rekao je centar Orlanda, Crnogorac Nikola Vučević. “Elfrid Payton je trenutno njegov šofer. Ne znam zašto toliko čeka s kupnjom auta, a ima vozačku dozvolu. Elfrid je njegov osobni Uber, i to kakav Uber. Obično, auto je prva stvar koju kupiš da bi se što lakše snalazio, ali njemu je dovoljan Elfrid. Nadam se da mu daje napojnicu”, zaključio je Vučević.

Komentiraj