Glavna savjetnica ministra zdravlja Nevenka Kovač imenovana je privremenom ravnateljicom zdravstvene ustanove Imunološki zavod do izbora i imenovanja ravnatelja ustanove, priopćeno je u četvrtak iz Ministarstva zdravlja.

Od Kovač se očekuje da u kratkom roku, pod nadzorom osnivača, obavi sve poslove u vezi s organiziranjem početka rada Imunološkog do izbora i imenovanja ravnatelja ustanove. Dosadašnji privremeni ravnatelj Mario Meštrović i dalje je ispred Uprave zadužen za obavljanje svih poslova vezanih uz prestanak rada trgovačkog društva Imunološki zavod d.d., navodi se u priopćenju.

Sindikalna povjerenica u Imunološkom zavodu Lidija Jagarinec izjavila je Hini kako očekuje odličnu suradnju s novoimenovanom privremenom ravnateljicom, kao što je bila dobra suradnja i s Meštrovićem. Kovač je već iznijela koje korake namjerava poduzeti, kazala je Jagarinec naglasivši da bez izgradnje novog proizvodnog pogona Imunološki zavod nema budućnost.

“Izuzetno je važno da se sačuva proizvodnja Imunološkog zavoda, jer živimo u jako lošim vremenima, pa imati vlastitu prozivodnju krvnih derivata uz kvalitetnu sirovinu dobrovoljnih davatelja je neprocjenjivo, i na tome će sindikat inzistirati bez obzira tko će biti budući ministar zdravlja. To je jedino što jamči kvalitetnu proizvodnju krvnih pripravaka i radna mjesta”, rekla je Jagarinec.

  • Što se tiče inspekcije HALMED-a, Jagarinec ističe kako o tome, kao sindikalna povjernica, ne može puno govoriti, no može reći da su otklonjeni nedostaci koje je bilo moguće otkloniti, a treba uložiti još novca da se naprave neke stvari.

Problem je što su u Imunološki kao javnu ustanovu prešli samo radnici, dok je imovina još uvijek na Imunološkom zavodu d.d., što je zapreka da Ministarstvo financija odobri potreban novac, pojasnila je. Ona očekuje još puno problema oko prelaska Imunološkog zavoda iz dioničkog društva u javnu ustanovu jer, iako je najveći dio bio u državnom vlasništvu, treba riješiti pitanje malih dioničara.

Sve zaostale plaće su isplaćene, osim plaća za listopad, koje bi po najavi privremene ravnateljice trebale biti isplaćene u ponedjeljak, posljednjeg dana u studenom, izvijestila je Jagarinec.

Komentiraj

FOTO:Matija Topolovec/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.