Nakon neuspjelog pokušaja vojnog udara u Turskoj u toj je zemlji uhićeno oko 6000 ljudi, izjavio je ministar pravosuđa Bekir Bozdag, a prenosi provladina novinska agencija Anadolija.

Bozdag nije objavio pojedinosti o uhićenima.

“U tijeku je daljnje čišćenje i u konačnici će biti i više od 6000 uhićenih”, rekao je, dodavši da su protiv nekih osoba već pokrenuti i sudski procesi.

Predsjednik Recep Tayyip Erdogan okrivljuje turskoga klerika i nekadašnjeg Erdoganova saveznika koji je postao njegov suparnik, Fethullaha Gulena da “vodi paralelnu državu”, što je Gulen, koji živi u Sjedinjenimn Državama, zanijekao.

Dosadašnja uhićenja fokusirala su se na pripadnike oružanih snaga i sudaca zbog potpore pokušaju realizacije vojnog udara.

Jedan visoki dužnosnik izjavio je za Reuters da je vlada ponovno uspostavila kontrolu diljem Turske, ali da nekoliko važnih pripadnika vojske još nije uhvaćeno.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.