Francuski zrakoplovni prijevoznik Air France izvijestit će zaposlene početkom idućeg tjedna o ukidanju značajnog broja radnih mjesta nakon neuspjelih pregovara s pilotima kojima se nastojala poboljšati produktivnost, objavio je u petak u radijskom intervjuu čelnik krovne kompanije Air France-KLM.

 “Plan će, nažalost, predviđati ukidanje značajnog broja radnih mjesta… U ponedjeljak ćemo o tome raspravljati s predstavnicima zaposlenih”, kazao je Alexandre de Juniac u razgovoru za radijsku postaju Europe 1.

Iz zrakoplovne su kompanije u četvrtak upozorili da će u iduće dvije godine smanjiti obujam poslovanja kako bi osigurali poslovnu budućnost nakon neuspjelih pregovora s pilotima o planu restrukturiranja.

Pritom je De Juniac u razgovoru za Europe 1 istaknuo da unatoč završetku razgovora s predstavnicima pilota “vrata nisu zatvorena” ako sindikati pokažu istinsku spremnost na pregovore.

Iz Air Francea su zaprijetili da će do 2017. srezati mrežu letova na duge destinacije za 10 posto ako piloti ne prihvate značajna smanjenja troškova i promjene uvjeta rada, kazali su ovog mjeseca za Reuters izvori u sindikatima.

Komentiraj

FOTO:GettyImages
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.