Predsjednik hrvatske vlade Tihomir Orešković uputio je u petak brzojave sućuti egipatskom premijeru Sherifu Ismailu i predsjedniku francuske vlade Manuelu Vallsu u povodu nesreće zrakoplova EgyptAira koji je letio iz Pariza u Kairo a u četvrtak se srušio u Sredozemno more.

“Poštovani gospodine predsjedniče vlade, s tugom sam primio vijest o strašnoj nesreći zrakoplova EgyptAira na letu Pariz – Kairo u kojem je bilo najviše egipatskih državljana.

U ime vlade i svoje osobno, upućujem Vama, egipatskom narodu, a posebno obiteljima tragično poginulih putnika izraze duboke i iskrene sućuti“,  stoji u poruci sućuti Tihomira Oreškovića.

Francuskom premijeru u brzojavu sućuti premijer Orešković također kaže kako je “s velikom žalošću primio vijest o tragičnoj nesreći zrakoplova…u kojem je bilo i francuskih državljana”, te uz izraze sućuti kaže kako “duboko suosjeća s obiteljima poginulih putnika”.

Zrakoplov Airbus A320 tvrtke EgyptAir na letu Pariz-Kairo sa 66 putnika i članova posade srušio se u četvrtak rano ujutro pri prijelazu iz grčkog u egipatski zračni prostor.

Zasad nije poznato koji je uzrok nesreće.

Komentiraj

FOTO:Boris Scitar/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.