– Na pješačkom prijelazu u Garešničkom Brestovcu u srijedu navečer je vozač “mercedesa” udario u 75-godišnju pješakinju i ona je umrla u vozilu Hitne pomoći na putu do bolnice, izvijestila je u četvrtak ujutro policija.

Oko 17,30 sati je 68-godišnji vozač “mercedesa”, njemačkih nacionalnih oznaka, vozio kroz Garešnički Brestovac i nakon prolaska pored vidljivog prometnoga znaka opasnosti “obilježeni pješački prijelaz” nije prilagodio brzinu kretanja vozila te je na obilježenom pješačkom prijelazu prednjim lijevim dijelom vozila udario u 75- godišnju Veru S. koja je prelazila kolnik, navodi bjelovarsko-bilogorska policija.

 Uslijed udara pješakinja je odbačena na kolnik, a automobil je sletio u putni jarak. Teško ozlijeđena pješakinja umrla je u vozilu Hitne pomoći na putu prema bjelovarskoj bolnici.

Protiv vozača automobila, koji nije bio pod utjecajem alkohola, bit će podnesena kaznena prijava.

To je deseta poginula osoba u prometnim nesrećama ove godine na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.