Čak 3,27 promila alkohola u krvi izmjereno je 68-godišnjem vozaču kojega su u četvrtak na petrinjskom području zaustavili policajci te će ga tijekom dana, nakon triježnjenja u policijskoj postaji, izvesti pred prekršajnog suca.

Sisačko-moslovačka policija u petak je priopćila kako je pijani vozač zaustavljen u mjestu Srednje Mokrice u automobilu sisačkih registracija. Uhićen je i odveden u policijsku postaju do otriježnjenja. Tijekom dana će biti doveden na Prekršajni sud.

Prema medicinskom tumačenju, tolika, a posebno koncentracija viša od četiri promila alkohola u krvi može uzrokovati smrt zbog prestanka disanja, vrlo niskoga krvnog tlaka ili gušenja tijekom povraćanja.

Činjenicu da su smrtni slučajevi u takvim okolnostima rijetki i da se neki čak usude sjesti za upravljač liječnici objašnjavaju time da su svi takvi neslavni rekorderi uglavnom utrenirani u ispijanju alkohola, to jest da ga konzumiraju dulje vrijeme i time podižu prag osjetljivosti organizma na trovanje alkoholom.

Komentiraj

FOTO:Petar Glebov/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.