Četvorica navijača osumnjičenih za nerede na stadionu Saint Etienneu u Francuskoj za vrijeme nedavne  nogometne utakmice Hrvatska-Češka, pušteni su u petak poslijepodne iz splitskog zatvora Bilice i branit će se sa slobode, ali se neće smjeti približiti stadionima na manje od 500 metara za vrijeme utakmica hrvatske nogometne reprezentacije i nogometnog kluba Hajduk.

Četvorica navijača osumnjičenih za nerede na stadionu Saint Etienneu u Francuskoj za vrijeme nedavne  nogometne utakmice Hrvatska-Češka, pušteni su u petak poslijepodne iz splitskog zatvora Bilice nakon sedmodnevnog istražnog zatvora koji im je ukinut nakon žalbe njihovih branitelja, doznaje Hina od odvjetnika Vinka Ljubičića, branitelja jednog od osumnjičenika.

“Također su svoj četvorici  ukinute i jamčevine koje su im bile izrečene pri određivanju istražnog zatvora, a one su iznosile od 40 do 60 tisuća kuna,” rekao je Ljubičić.

U Županijskom sudu u Splitu su potvrdili da je Vijeće tog suda donijelo odluku o ukidanju istražnog zatvora četvorici navijača osumnjičenika od kojih su trojica iz Splita a jedan iz Stobreča.

“Odluka o puštanju na slobodu četvorice osumnjičenika znači da će se oni moći braniti sa slobode, ali se neće smjeti približiti stadionima na manje od 500 metara  za vrijeme utakmica hrvatske nogometne reprezentacije i nogometnog kluba Hajduk. Ukoliko prekrše tu mjeru odmah će biti vraćeni u istražni zatvor,” rekao je za Hinu glasnogovornik Županijskog suda u Splitu Damir Romac. Dodao je kako se mjera zabrane približavanja stadionima na manje od 500 metara odnosi na utakmice u Hrvatskoj i inozemstvu.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.