Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u nedjelju je, nakon što su židovski ekstremisti zapalili palestinsku kuću u kojoj je poginula 18-mjesečna beba i nakon napada nožem na šestoricu sudionika Parade ponosa u Jeruzalemu, obećao “nultu toleranciju” prema zločinima iz mržnje.

“Odlučni smo oštro se boriti protiv fenomena mržnje, fanatizma i terorizma bilo koje strane”, kazao je Netanyahu članovima vlade u Jeruzalemu.

 

  • Izraelski predsjednik Reuven Rivlin je kazao da židovski radikalizam “sije pustoš” u izraelskom društvu te da je “posramljen” zbog toga.

 

 

“U posljednjih nekoliko dana svjedočili smo podlim zločinima vrijednim prezira. Naša politika prema takvim zločinima je nulta tolerancija”, poručio je premijer.

Nakon podmetanja požara u selu Duma u blizini Nablusa na Zapadnoj obali, kada je život izgubio dječačić, a njegovi roditelji i drugo 4-godišnje dijete ozlijeđeni, te napada nožem ortodoksnog Židova na gay povorku u Jeruzalemu, tisuće Izraelaca izašlo je na ulice gradova kako bi prosvjedovali protiv zločina iz mržnje. U napadu u Jeruzalemu teško je izbodena 17-godišnja djevojka.

Izraelski predsjednik Reuven Rivlin je kazao da židovski radikalizam “sije pustoš” u izraelskom društvu te da je “posramljen” zbog toga.

Ministar obrane Moshe Yaalon je najavio tzv. administrativni pritvor za židovske ekstremiste. To je mjera koja se obično primjenjuje na palestinske militante, a koja omogućuje pritvor ljudi za koje se ocijeni da predstavljaju sigurnosni rizik i prije nego su počinili kazneno djelo.

Komentiraj