Ribarski brod potonuo je u četvrtak ujutro nedaleko od Suska, a trojicu članova posade neozlijeđene su spasili djelatnici Lučke ispostave Mali Lošinj, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Članovi posade ribarskog broda “Andrea” u ranim jutarnjim satima primijetili su problem s električnim napajanjem i začuli “neodređenu buku” iz strojarnice. Pomoć su pozvali oko 8 sati, kada su primijetili nadiranje mora u potpalublje, a djelatnici malološinjske lučke ispostave odmah su isplovili u spasilačku akciju. Neozlijeđenu posadu pronašli su na pomoćnom brodskom plovilu nedaleko od mjesta na kojem je potonuo njihov brod.

Po podatcima koje je prikupila lučka ispostava, brod je potonuo na dubinu od oko 55 metara. Onečišćenje mora nije uočeno, no s obzirom da se u brodskim spremnicima nalazi oko 2500 litara pogonskoga goriva, zapovjedniku i vlasniku broda izdan je nalog za hitan komercijalni izron, osiguravanje od onečišćenja mora te pripremu za tegalj havariranoga plovila, stoji u priopćenju.

Komentiraj

FOTO:Ivo Cagalj/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.