Na području Drniša u subotu se nalazi još stotinjak vatrogasaca koji nadziru ogroman prostor planine Promine, nakon što je veliki požar koji je ondje plamtio devet dana, sinoć u 20 sati lokaliziran, doznaje se od Darka Dukića, vatrogasnog zapovjednika Šibensko-kninske županije.

“Dežuramo i dežurat ćemo najmanje još tri dana jer je riječ o velikoj površini i moramo biti spremni. Kada je na istom mjestu planulo prije petnaestak godina, 300 ljudi punih se mjesec dana na Promini borilo s vatrom, tako da smo oprezni i spremni”, ističe zapovjednik Dukić.

Vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije sinoć je s toga požarišta otpustio 52 vatrogasca iz Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije, zahvalivši kolegama na velikoj pomoći u gašenju požara na Promini.

Osim domaćih vatrogasaca, na tom je požarištu još uvijek određeni broj njihovih kolega iz Zagreba i Karlovačke županije, rekao je zapovjednik Dukić.

Na području Svilaje i Kistanja ponegdje izdimljavanje

U subotu ujutro nije bilo novih požara na otvorenom području Šibensko-kninske županije, ali ponegdje na području Svilaje i Kistanja bilo je nekoliko slučajeva izdimljavanja što vatrogasci drže pod nadzorom i ti se dijelovi županije budno paze.

Nakon višednevne borbe s posljednjim požarima i tjedana vrhunca požarne sezone u Šibensko-kninskoj županiji, subota je tako donijela predah pa su vatrogasci pod vodstvom zapovjednika Darka Dukića stigli jutros u devet sati u Drnišu pozirati za zajedničku fotografiju s kolegama iz drugih županija.

Komentiraj