Očekuje se da će Njemačka ove godine odbiti do 75.000 zahtjeva za azilom migranata iz jugoistočne Europe dok ubrzava postupak dobijanja azila, ali i deportacije za ljude koji stižu iz zemalja koje se smatraju sigurnima, kako bi se mogla usredotočiti na izbjeglice iz ratom razrušenih Sirije i Iraka.

Magazin Der Spiegel objavio je u subotu da je Njemačka deportirala više od 10.000 stranaca ove godine, a većina njih bila je iz zemalja zapadnog Balkana kao što su Srbija i Makedonija, što je broj jednak onome za cijelu 2014.

 

  • Njemačka očekuje rekordni priljev do 800.000 izbjeglica i migranata ove godine, što je četiri puta više u usporedbi s 2014.

 

S relativno liberalnim zakonima o azilu i velikodušnim beneficijama, Njemačka je među zemljama EU-a najveći primatelj ljudi koji bježe pred ratom na Bliskom istoku te ekonomskih migranata koji dolaze iz jugoistočne Europe.

Čelnik Savezne agencije za migracije i izbjeglice Manfred Schmidt rekao je za Der Spiegel da će vlasti odlučiti o više od 75.000 zahtjeva za azilom, koje su podnijeli migranti iz zemalja zapadnog Balkana, do kraja 2015. te da će gotovo svi biti odbijeni.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.