Turska je u subotu pozvala na konzultacije austrijskoga otpravnika poslova u Ankari zbog “nedoličnog napisa” o Turskoj na elektroničkom ekranu s vijestima u bečkoj zračnoj luci, rekao je u nedjelju dužnosnik ministarstva vanjskih poslova.

“Turska dopušta spolni odnos s djecom mlađom od 15 godina”, pisalo je na elektroničkom ekranu s vijestima, čija fotografija kruži društvenim mrežama.

“Austrijskom otpravniku poslova jasno smo izrazili uznemirenost i prenijeli reakciju zbog napisa koji narušava ugled Turske i namjerno pogrešno informira javnost”, rekao je dužnosnik, dodavši da je napis uklonjen nakon intervencije turskoga ministarstva.

Turski ustavni sud prošli je mjesec podupro uklanjanje članka kaznenog zakona po kojemu se svi oblici spolnog odnosa s djecom mlađom od 15 godina smatraju seksualnim zlostavljanjem.

Napetosti u odnosima između Turske i Europe pojačane su nakon čistki što su ih provele turske vlasti poslije neuspjelog prošlomjesečnog puča.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.