Očevid nesreće u kojoj je u kanjonu Velike Paklenice, na stijeni Veliki vitrenik, u smjeru “Oprosti mi, pape”, smrtno stradala 32-godišnja Poljakinja, a 33-godišnji muškarac, također poljski državljanin, teško ozlijeđen, završen je u nedjelju u 18,40 sati.

Prema riječima Ante Tomića, koji je vodio HGSS-ovu akciju na terenu, još uvijek nije jasno što je za poljske penjače pošlo po zlu.

“Sidrište je bilo dovoljno čvrsto, čvorovi dobro vezani, uže i ostala oprema uredna. Moguće su dvije opcije, prva da su se iz nekoga razloga Poljaci sami odlučili otkvačiti ili drugi da je od trenja popustio remen i otvorila se jedna od kopči, nakon čega su pali u provaliju duboku 60-ak metara”, izjavio je Tomić.

Kako je riječ o nasilnoj, a ne prirodnoj smrti, na teren su izašli policija i sudac istrage koji su očevidom utvrđivali okolnosti nesreće. Po završetku očevida, pripadnici HGSS-a spustili su tijelo stradale Poljakinje do vozila mrtvozornika.

Za život 33-godišnjega teško ozlijeđenog Poljaka liječnici se bore u Jedinici intenzivnog liječenja u Općoj bolnici Zadar.

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.