Središnja svečanost dogodit će se i ovoga puta 29. prosinca, na koncertu s kojim slavimo otvorenje Lisinskog, od 1973. istinske riznice kulturnih vrijednosti koje sustavno promiče i otvara za susrete s ostalim kulturama svijeta. Ove godine za Dan Dvorane: Can Can ili Francuska noć u Lisinskom. Uz Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića uživat ćete u čarima najbolje francuske glazbe. Od operete i opere do velikog simfonijskog zvuka francuskih majstora.

 

Čarobni glasovi sopranistica: Valentina Fijačko Kobić, Antonia Dunjko, Dolores Leko  i mezzosopranistice Dubravke Šeparović Mušović osvojit će Vas interpretacijama Gounodove zaljubljene Margarete, Saint-Saënsove senzualne Dalile, erotične Manon Julesa Masseneta, virtuozne Olympie Jacquesa Offenbacha…i brojnim drugim čarima. Ljupke plesačice studia Escape pokrenut će Vas šarmantnim francuskim plesom Can Can-om iz Offenbachove operete Orfej u podzemlju sve uz Simfonijski orkestar Hrvatske radio televizije i pod ravnanjem maestra  Ive Lipanovića.

A poslije koncerta velika zabava u predvorjima Lisinskog uz legendarnog Miru Ungara & The Golden 60’s Revival.

 

Dan Dvorane Lisinski, a o noći da ne govorimo, otvoren je za sve uzraste i sve ukuse, za sve ljude dobre volje, pa čak i za mrzovoljne. Oni to poslije našeg koncerta i zabave koja mu slijedi, sigurno više neće biti. Dođite i uvjerite se u to!

 

Kakva završnica stare godine, kakav zamah za uspjehe u novoj!

Ulaznice po cijeni od 160/180/200 HRK mogu se kupiti na blagajni Dvorane ili online www.lisinski.hr

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.