Deset tisuća migranata ušlo je u Makedoniju u 24 sata, između subote poslijepodne i nedjelje u 18 sati, objavila je makedonska policija u Skoplju.

Brojku je objavio lokalni Crveni križ i nevladine organizacije. “Od subote do nedjelje u 18 sati, deset tisuća migranata registrirano je u Makedoniji a priljev nije opao do ponoći”, izjavio je policijski dužnosnik.

Jasmin Redžepi, dužnosnik nevladine organizacije Legis, čiji se volonteri nalaze u Gevgeliji, na granici između Makedonije i Grčke, izjavio je da je “broj migranata koji su ušli od subote navečer u Makedoniju bio viši” od te brojke s ozbirom da su ulasci nastavljeni u pojačanom ritmu kasnije tijekom večeri u nedjelju.

U ponedjeljak ujutro, međutim, stanje je bilo mirno u Gevgeliji a broj migranata koji žele ući u Makedoniju ozbiljno se smanjio.

Brojka ne premašuje međutim rekord od 12.000 ulazaka u 24 sata zabilježen početkom rujna. Tijekom zadnjih tjedana broj migranata na putu za zapadnu Europu koji ulaze u zemlju iznosio je između tri i pet tisuća.

Komentiraj

PREKOFaH
Podijeli objavu
Prethodni članakNOVI POKUŠAJ: Izlazi li Sanader na slobodu?
Sljedeći članakNajbolje da ministar Ostojić uzme Kolindi pasoš
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.