Momčad Philadelphije, za koju igra hrvatski reprezentativac Dario Šarić, imala je prvi izbor na ovogodišnjem draftu NBA lige i odlučila je dovesti braniča Markellea Fultza (19), dok je najviše veselja bilo u redovima LA Lakersa, koji su birali drugi i izabrali su 19-godišnji playmakera Lonza Balla, kojeg neki uspoređuju sa legendarnim Magicom Johnsonom.

Lonzo Ball je visok 198 cm, a na sveučilištu UCLA odigrao je samo jednu sezonu i imao je prosjek od 14,6 koševa i 7,6 asistencija po utakmici. Bio je najbolji asistent američke sveučilišne lige (NCAA), te je izbran u najbolju momčad lige.

Magic Johnson je putem “tweetera” poručio navijačima Lakersa da izborom Lonza Balla klub čeka svjetla budućnost nakon što četiri sezone zaredom nisu bili u doigravanju.

“Lonzo Ball će u svojoj prvoj sezoni odvesti Lakerse u doigravanje”, istaknuo je njegov otac LaVar Ball, koji je također bio košarkaš.

Komentiraj

FOTO:EPA/JASON SZENES
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.