Ruski klub Spartak kažnjen je u petak sa 9.135 dolara zbog rasizma njegovih navijača, koji su sredinom druge trećine KHL utakmice u srijedu na led počeli bacati banane na igrača Medveščaka Edwina Hedberga, crnoputog Šveđanina kolumbijskog porijekla. Predstavnik Spartaka nakon utakmice došao je u hotel osobno se ispričati Hedbergu.

“Incidenti koji su povezani sa mržnjom na rasnoj ili nacionalnoj osnovi su neprihvatljivi, a od navijača na tribinama očekuje se da se ponašaju civilizirano”, objavio je u petak KHL.

Spartak je na videosnimkama identificirao dvojicu navijača koji su bacali banane, te će ih kazniti u skladu s ruskim zakonima. U utakmici je, inače, slavio Medveščak sa 4:1.

Vodstvo zagrebačkog Medveščaka u četvrtak je osudila incident u Moskvi. “Neugodno smo iznenađeni događajem na sinoćnoj utakmici i u potpunosti ga smatramo neprimjerenim. Mi u Medveščaku oštro osuđujemo bilo kakav oblik poticanja diskriminacije, netolerancije i mržnje na sportskim događanjima i u društvu općenito”, naveli su.

Komentiraj