Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg je podržao vojnu akciju SAD-a, Velike Britanije i Francuske protiv sirijskog režima ocijenivši da će ona smanjiti sposobnost za daljnje napade kemijskim oružjem na sirijski narod.

“Podržavam akcije Sjedinjenih Država, Velike Britanije i Francuske protiv postrojenja i kemijskog oružja sirijskog režima. To će smanjiti sposobnost režima da dodatno napadne sirijski narod kemijskim oružjem”, kaže se u izjavi.

NATO je dosljedno osuđivao Siriju koja je nastavila koristiti kemijsko oružje i tako grubo kršiti međunarodne norme i sporazume. Korištenje kemijskog oružja neprihvatljivo je, a odgovorne osobe moraju snositi odgovornost, kaže se u izjavi.

Dodaje se kako NATO uporabu kemijskog oružja smatra prijetnjom međunarodnom miru i sigurnosti i drži da je neophodno držati se Konvencije o kemijskom oružju.

“To zahtijeva zajednički i djelotvoran odgovor međunarodne zajednice”, kaže se u izjavi.

Komentiraj

FOTO:EPA/OLIVIER HOSLET
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.