Donedavna saborska zastupnica i potpredsjednica Narodne stranke – reformista Natalija Martinčević dala je ostavku na dužnost zamjenice varaždinskoga gradonačelnika i namjerava aktivirati svoj mandat u Gradskom vijeću, izvijestio je u srijedu gradonačelnik Goran Habuš pošto je u gradsku upravu stigao dopis o njezinoj ostavci.

Objašnjavajući razloge tog postupka, Martinčević je za Hinu izjavila da je u prošle dvije godine bila spriječena u radu kao zamjenica, za što je kao krivca navela gradonačelnika Habuša.  Rekla je da je riječ o jedinstvenom slučaju u Hrvatskoj i Habuševu protuzakonitom činu jer su je, dodala je, na mjesto zamjenice izabrali građani na izborima.

Objasnila je da u protekle dvije godine gradonačelnik nije odgovarao na njezine dopise i traženje da promijeni odluku po kojoj joj je oduzeo ovlasti zamjenice te joj nije ostalo ništa drugo nego da preda ostavku i aktivira mandat u Gradskom vijeću. Kako je rekla, sada će preko Gradskog vijeća raditi u interesu građana i nada se punoj suradnji i pomoći jer je grad Varaždin, kako je dodala, u iznimno teškoj situaciji.

  • Potvrdila je za Hinu da će sutra poslati zahtjev za aktiviranje mandata u Gradskom vijeću. Istaknula je kako – dok je obnašala dužnost zamjenice gradonačelnika – nije primila ni kune naknade te da je taj posao obavljala volonterski.

Aktiviranjem vijećničkog mandata Natalije Martinčević Narodna stranka – reformisti ulazi u Gradsko vijeće, a koalicija HNS-SDP-HSU-HSLS ostaje bez jednog mandata.

Takva promjena u Gradskom vijeću s 25 vijećnika mogla bi biti problem za vladajuću većinu budući da su u odlukama često ovisili o jednome ili dva glasa.  Nakon ulaska Martinčević u Gradsko vijeće Narodna stranka – reformisti imat će jedan mandat, koalicija HNS-SDP-HSU-HSLS deset, laburisti dva kao i Nezavisna lista Roberta Podolnjaka po dva. HDZ, koji je u oporbi, ima šest mandata, Hrast dva te HSS jedan. Jedan mandat ima i nezavisni vijećnik Zlatan Avar.

Komentiraj

FOTO:Davor Puklavec/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.