Iako je na sceni tek od 2011., grupa Stray Dogg osvojila je publiku u Hrvatskoj. Dušan Strajnić, vođa i pjevač grupe Stray Dogg koji nastupa pod umjetničkim imenom Dukat Stray, cijenjen je kantautor u Srbiji, a da se ne radi o slučajnom uspjehu, govori i podatak da je tijekom proteklih pet godina održao veći broj nastupa s grupom Stray Dogg širom Europe.

‘’Dukat Stray je ovog ljeta gostovao na Feel So Fine festivalu u Vrbniku i tom prigodom dogovorili smo zagrebačku promociju novog albuma ‘Come Along Wind’ koji je snimljen u Rijeci, u studiju GIS producenta Mateja Zeca. Dukat je imao samo jedan zahtjev, a odnosio se na dobru akustiku prostora. Činilo se logičnim spojiti odličan ambijent, akustiku i značaj Lisinskog s izvođačem koji to itekako zaslužuje. Muzika grupe Stray Dogg je mješavina americane, indie rocka i folka, upakirana u melankolične aranžmane prepune detalja i slojeva koji zaslužuju punu koncentraciju i neometano uživanje iz fotelje’’, izjavio je za Nacional organizator koncerta Luka Juranić.

Iako će 6. veljače nastupiti u drugačijem prostoru od svih dosadašnjih, organizatori se ne boje slabe posjećenosti. ‘’Za koncerte grupe Stray Dogg uvijek se traži karta više, a sudeći po rezultatima pretprodaje, tako će biti opet. Novi, treći album dovoljan je mamac za publiku željnu dobre glazbe. Osim Stray Dogga, pripremili smo još dva izvođača i to za zagrijavanje J.R. Augusta koji će izvesti svoj solo nastup na koncertnom klaviru Steinway, kao i NLV koji će nastupiti na afteru u Kavani Lisinski. Program će trajati od 20 pa sve do ranih jutarnjih sati, a zamišljen je kao cjelovečernji izlazak’’, rekao je Juranić. Hrvatski glazbeni kritičari upravo su album ‘’Come Along Wind’’ stavili na vrh liste najboljih regionalnih izdanja u 2015.

Komentiraj

FOTO:Nacional
PODIJELI
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.