– Važan saveznik njemačke kancelarke Angele Merkel zaprijetio je u subotu da će vladu tužiti sudu zbog politike “otvorenih vrata” prema migrantima, piše Reuters i podsjeća da sve više raste politički pritisak da kancelarka smanji broj novopridošlih.

Bavarski premijer Horst Seehofer je kazao da će saveznoj vladi uputiti pisani zahtjev da u roku od dva tjedna ponovo uspostavi red na državnim granicama kroz koje je prošle godine u zemlju ušlo milijun migranata.

“Ako to ne uslijedi, savezna vlada neće imati drugog izbora nego podići tužbu na saveznom ustavnom sudu”, kazao je Seehofer za Der Spiegel.

Premijer Bavarske je u posljednjih nekoliko mjeseci uputio Merkel niz ultimatuma kako bi je prisilio na hitnu akciju ograničavanja priljeva izbjeglica, no uvijek bi naposljetku ustuknuo.

Njegove izjave odraz su sve veće sumnje javnosti prema Merkeličinoj mantri “mi to možemo”, posebice nakon seksualnih napada na žene u Koelnu koji se pripisuju migrantima.

Njegova stranka Kršćansko socijalna unija (CSU) je sestrinska stranka Merkelovih demokršćana (CDU), a Bavarska predstavlja ulazna vrata za migrante u Njemačku.

Prema najnovijem istraživanju javnog mnijenja, popularnost kancelarke Merkel je u padu.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.