Danas je na osječkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje Zdravku Mamiću, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pernaru. Uskok ih tereti da je zagrebački nogometni klub Dinamo oštetio izvlačeći novac od transfera igrača, a državu neplaćanjem poreza i prireza.

Zdravko Mamić je u ponedjeljak verbalno napao zamjenika ravnateljice USKOK-a Svena Miškovića te odbio ući u sudnicu. “Smiješ se? Što se stalno smiješ, koji k…c”, vikao je Mamić, a njegova odvjetnica Jadranka Sloković pokušala ga je umiriti.

Mamić je odjurio niz stepenice, a suđenje je počelo bez njega, svjedočenjem poreznice Ane Štimac koja je vodila porezni nadzor u Dinamu 2008. godine, kako prenosi portal Index.

Suđenje je započelo 27. travnja, a Mamić i ostali suoptuženici odbacili su optužnicu.

Tužiteljstvo Zdravka Mamića u optužnici tereti da je izvlačeći novac iz “Dinama” nezakonito zaradio najmanje 52 milijuna kuna, a njegovog brata Zorana za protupravnu imovinsku korist od 38,1 milijuna kuna, zbog čega je Uskok predložio oduzimanje nepripadne imovinske koristi.

Osim ovog slučaja koji je u travnju prošle godine premješten u Osijek zbog Mamićevih poznanstava s troje zagrebačkih sudaca Uskok je naknadno, zbog izvlačenja novca iz Dinama pokrenuo još tri istrage, a Mamić je podnio ostavku na dužnost u tom klubu. Uskok sumnja da je u svim slučajevima iz Dinama izvučeno preko 280 milijuna kuna.

Mamić koji od početka tvrdi da su sve Uskokove optužbe na njegov račun “politički motivirane” u više je navrata prije suđenja isticao kako se raduje što će u sudnici “moći dokazati svoju nevinost” i javno progovoriti o cijelom slučaju.

Komentiraj