Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov sastat će se u petak s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom u Šibeniku u 15 sati u sjedištu HDZ-a, izvijestio je Most na svojoj facebook stranici.

“Predstavnici Mosta nezavisnih lista danas će nastaviti usuglašavanje s Domoljubnom koalicijom u Šibeniku, u 15 sati, u sjedištu HDZ-a. S koalicijom Hrvatska raste nije bilo razgovora o individualnom sastanku s obzirom da su odmah prihvatili dolazak na zajednički sastanak u ponedjeljak, u 12 sati”, stoji u objavi Mosta na facebooku.

U petak ujutro Hini je iz HDZ-a neslužbeno potvrđeno da će se čelnici tih stranaka sastati, no nije bila poznata lokacija ni točno vrijeme susreta, a Most je u četvrtak na svom Twitteru objavio da će se predstavnici Domoljubne koalicije naći s predstavnicima Mosta nezavisnih lista na zajedničkom sastanku u petak poslijepodne u Dalmaciji zbog dodatnih usuglašavanja.

Nakon neuspjelog pokušaja konstituiranja Sabora, Most nezavisnih lista pozvao je u četvrtak čelnike koalicije Hrvatska raste i Domoljubne koalicije na zajednički sastanak u ponedjeljak u podne, poručivši da će, u slučaju odaziva samo jedne strane, nastaviti razgovore o formiranju reformske Vlade samo s tom stranom. Također stoje na raspolaganju i za ranije sastanke sa svakom stranom pojedinačno, sve radi pronalaženja što bržeg i kvalitetnijeg rješenja za trenutnu situaciju.

Most u priopćenju ističe da će odgovornost, ako dođe do novih izbora, biti isključivo na SDP-u i HDZ-u, s obzirom na to da prvi pokušaj konstituiranja novog saziva Sabora nije uspio zbog izostanka konsenzusa oko imenovanja predsjednika Sabora.

HDZ je u petak poručio da mora obaviti konzultacije s koalicijskim partnerima prije nego što odgovori na poziv Mosta na zajednički sastanak, dok je SDP odmah objavio da će se koalicija Hrvatska raste odazvati pozivu na razgovor.

Komentiraj

FOTO:Robert Anic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.