Sudac istrage Ante Ujević odredio je istražni zatvor 36-godišnjem N. P., osumnjičenom za pokušaj teškog ubojstva bivše 32-godišnje supruge M. P., piše KAportal.

Argumenti za pritvaranje osumnjičenika bili su opasnost od utjecaja na svjedoke i oštećenu, opasnost od ponavljanja kaznenog djela te zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela, jer je, kako se sumnja, nakon ranjavanja ženu ostavio gdje ju je propucao i pobjegao.

N.P. i M.P. su i dalje formalno supružnici, ali ne žive zajedno i u postupku su rastave braka, a imaju i osmogodišnje dijete.

Županijsko državno odvjetništvo je u svojem priopćenju potvrdilo da je ispitalo osumnjičenika zbog osnovane sumnje u počinjenje ovog teškog kaznenog djela, navodeći kako postoji osnovana sumnja da je točno neutvrđenog mjesta u svojem osobnom vozilu nepoznatim vatrenim oružjem nanio jednu prostrjelnu ranu oštećenoj u predjelu trbuha uslijed čega je ona zadobila teške i po život opasne ozljede.

Godinama zlostavljao suprugu

Dodatno se navodi da je osumnjičeni evidentirani obiteljski nasilnik te da je tijekom posljednjih godina suprugu u više navrata fizički zlostavljao.

KAportal piše da se obračun supružnika dogodio na jednom od parkirališta kraj Korane, da je žena propucana iz pištolja kalibra 9 mm, kao i da osumnjičeni od početka negira počinjenje kaznenog djela.

Ozlijeđena žena se oporavlja u Općoj bolnici Karlovac, pri svijesti je te ne bi trebala imati trajnijih posljedica od tragedije koju je preživjela. Podsjetimo, žena se nakon napada sama i teško ranjena dovezla do bolnice.

Komentiraj