– Trojica Palestinaca ubijena su u ponedjeljak u napadu vatrenim oružjem i u namjernom naletu automobilom na okupiranoj Zapadnoj obali, priopćila je izraelska vojska.

“Dvojica napadača su zapucala na pješake na autobusnom stajalištu na ulazu u (židovsko naselje) Kiryat Arbu, nakon čega su ih ustrijelile redarstvene snage”, piše u vojnom priopćenju.

Nekoliko minuta poslije, treći Palestinac je ubijen kada se autom zaletio u izraelsko vojno vozilo.

Od listopada palestinski napadači ubili su 28 Izraelaca i dva državljana Sjedinjenih Država. Izraelske snage ubile su najmanje 184 Palestinaca, od kojih su 124 bili napadači. Većina drugih ubijena je tijekom silovitih prosvjeda.

Novi val nasilja izbio je jer su Palestinci ogorčeni prekidom mirovnih pregovora 2014., širenjem židovskih nasilja na okupiranoj zemlji koju Palestinci smatraju dijelom svoje buduće države, projektom koji je prekinut zajedno s mirovnim pregovorima.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.