U pratnji sanacijske upraviteljice pulske bolnice Irene Hrstić te istarskog župana Valtera Flege i pulskog gradonačelnika Borisa Miletića, ministar zdravlja Siniša Varga obišao je u subotu gradilište nove pulske bolnice, izrazivši zadovoljstvo tijekom i dinamikom radova koji se, kaže, odvijaju sukladno planu.

“Impresioniran sam onime što vidim. Međutim, nije mi to prvi pogled na ovo gradilište, s obzirom da zahvaljujući tehnologiji web kamerom na internetu minimalno jednom tjedno pogledam gradilište i pratim što se dešava na terenu. Sve ide sukladno planu, neki segmenti grade se i brže od planiranog te vjerujem da ćemo u vrlo skorom roku biti u mogućnosti krenuti i s opremanjem kako bi bolnica bila čim prije na usluzi građanima Pule i cijele Istre“, izjavio je Varga.

Upitan kako tumači dobro poslovanje pulske Opće bolnice u prvih sedam mjeseci ove godine, s obzirom da je u tom razdoblju za 3,3 milijuna kuna imala više prihoda nego izdataka, kazao je kako su izlazak iz riznice i novi model ugovaranja te izrazito profesionalna uprava kombinacija koja polučuje izrazito dobre rezultate.

“Opća bolnica u Puli jedna je od hrvatskih bolnica koja sada posluje pozitivno. Ne samo da je poslovanje bitno, već imamo značajno veći porast usluga koje se pružaju našim građanima i uz novu opremu i kadrove imamo bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu za sve hrvatske građane”, rekao je Varga.

Sanacijska upraviteljica pulske bolnice Irena Hrstić izrazila je zadovoljstvo što se drugi put ove godine na gradilištu nove bolnice sastaje s  predstavnicima resornog ministarstva, jer se time “svi mogu uvjeriti da projekt izgradnje nove bolnice ide po planu, što se građevinskih radova tiče“.

“U tijeku je izrada natječaja za opremanje bolnice i traženje dodatnih izvora financiranja u smislu aplikacija na EU fondove, što smo i obećali. U svakom slučaju sve ide po planu“, poručila je Hrstić, pulski gradonačelnik Boris Miletić očekuje da će se do početka prosinca otvoriti i novo parkiralište kraj bolnice, čime će se značajno unaprijediti mogućnost prometa na tom dijelu i lakšeg dolaska do bolnice.

Prema sadašnjim rokovima, nova pulska bolnica trebala bi biti gotova do siječnja 2018. godine, budući da je planirani rok bio 36 mjeseci od početka radova.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.