U pratnji sanacijske upraviteljice pulske bolnice Irene Hrstić te istarskog župana Valtera Flege i pulskog gradonačelnika Borisa Miletića, ministar zdravlja Siniša Varga obišao je u subotu gradilište nove pulske bolnice, izrazivši zadovoljstvo tijekom i dinamikom radova koji se, kaže, odvijaju sukladno planu.

“Impresioniran sam onime što vidim. Međutim, nije mi to prvi pogled na ovo gradilište, s obzirom da zahvaljujući tehnologiji web kamerom na internetu minimalno jednom tjedno pogledam gradilište i pratim što se dešava na terenu. Sve ide sukladno planu, neki segmenti grade se i brže od planiranog te vjerujem da ćemo u vrlo skorom roku biti u mogućnosti krenuti i s opremanjem kako bi bolnica bila čim prije na usluzi građanima Pule i cijele Istre“, izjavio je Varga.

Upitan kako tumači dobro poslovanje pulske Opće bolnice u prvih sedam mjeseci ove godine, s obzirom da je u tom razdoblju za 3,3 milijuna kuna imala više prihoda nego izdataka, kazao je kako su izlazak iz riznice i novi model ugovaranja te izrazito profesionalna uprava kombinacija koja polučuje izrazito dobre rezultate.

“Opća bolnica u Puli jedna je od hrvatskih bolnica koja sada posluje pozitivno. Ne samo da je poslovanje bitno, već imamo značajno veći porast usluga koje se pružaju našim građanima i uz novu opremu i kadrove imamo bolju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu za sve hrvatske građane”, rekao je Varga.

Sanacijska upraviteljica pulske bolnice Irena Hrstić izrazila je zadovoljstvo što se drugi put ove godine na gradilištu nove bolnice sastaje s  predstavnicima resornog ministarstva, jer se time “svi mogu uvjeriti da projekt izgradnje nove bolnice ide po planu, što se građevinskih radova tiče“.

“U tijeku je izrada natječaja za opremanje bolnice i traženje dodatnih izvora financiranja u smislu aplikacija na EU fondove, što smo i obećali. U svakom slučaju sve ide po planu“, poručila je Hrstić, pulski gradonačelnik Boris Miletić očekuje da će se do početka prosinca otvoriti i novo parkiralište kraj bolnice, čime će se značajno unaprijediti mogućnost prometa na tom dijelu i lakšeg dolaska do bolnice.

Prema sadašnjim rokovima, nova pulska bolnica trebala bi biti gotova do siječnja 2018. godine, budući da je planirani rok bio 36 mjeseci od početka radova.

Komentiraj

<
FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.