Palestinska beba od 18 mjeseci ubijena je, a njezini roditelji i četverogodišnji brat ranjeni su u napadu židovskih ekstremista na okupiranoj Zapadnoj obali u noći s četvrtka na petak, svi stradali u podmetnutome požaru.

Četiri židovska kolonista upali su u palestinsko selo Kafr Duma, u blizini Nablusa i podmetnuli požar u kuću na ulazu u selo. Na zidove kuće napisali su poruku “Cijena koju treba platiti”, koju godinama koriste aktivisti ekstremne desnice i doseljenici u Izraelu i na Palestinskom području kao opravdavanje za djela agresije i vandalizma protiv Palestinaca i izraelskih Arapa ili napade na muslimanska i kršćanska svetišta, pa čak i na izraelske vojnike.

Izraelski sigurnosni izvori potvrdili su da je došlo do ovog napada navodeći da se sumnja da je riječ “o napadu s nacionalističkim motivima”, kako je kazao policijski glasnogovornik Luba Samri.

Riječ je o najgorem napadu izraelskih ekstremista otkako je palestinski tinejdžer bio mučen do smrti u znak odmazde za ubojstvo tri Izraelca koje su prije godinu dana pogubili njihovi otmičari.

Kuća je uništena u požaru izazvanom dok je obitelj spavala. Susjedna kuća također je pretrpjela znatna oštećenja, no bila je prazna i u njoj nitko nije stradao.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.