Talijanska policija uhitila je 40-godišnjeg Alžirca Djamala Eddinea Oualija kojeg se sumnjiči da je izradio lažne osobne dokumente koje su koristili teroristi u nedavnim bombaškim napadima u Bruxellesu, te u Parizu u studenome prošle godine, objavili su u subotu talijanski mediji.

Uhitila ga je talijanska antiteroristička postrojba DIGOS u gradiću Bellizzi, blizu Salerna, u južnoj Italiji.

Djamal Eddine Ouali uhićen je na temelju potjernice belgijske policije, koja je njegovo ime pronašla na nekim dokumentima za vrijeme pretresa jednog stana blizu Bruxellesa u listopadu prošle godine.

Talijanska policija izvijestila je belgijske kolege o uhićenju, a mediji tvrde da bi Ouali mogao biti izručen Belgiji u sljedećih nekoliko dana.

Belgija je u subotu optužila troje ljudi za terorizam i povezanost s napadima koji su se u četvrtak dogodili u briselskoj zračnoj luci i u metrou u kojima je poginula 31 osoba, uključujući trojicu napadača, a stotine su ranjene.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.