Kako piše Associated Press, Islamska država obučavala je najmanje 400 svojih boraca za direktne napade na ključne mete u europskim zemljama. Njihova obuka se održavala u uporištima Islamske države u Siriji i Iraku, a postoje indicije da se kampovi za obuku nalaze i u zemljama bivšeg sovjetskog bloka.

AP tvrdi kako su napadači na Pariz ušli u Europu u skupini od 90 takvih istreniranih boraca, a moguće da je ista priča i s napadačima u Bruxellesu jer postoje određene poveznice među njima.

Napadačka mreža koja se raštrkala po Europi dobila je točne upute kako, gdje, kada i kako izvesti napade kako bi li uzrokovali najveću moguću štetu.

‘Kada bismo znali koliko ih se ovdje nalazi, sve ovo se ne bi dogodilo’, kazala je francuska senatorica Nathalie Goulet, koja prati kretanje džihadista, prenosi Dnevnik.hr.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.