Automobil-bomba eksplodirala je u subotu navečer u blizini nedavno ponovo otvorenog talijanskog veleposlanstva u libijskom glavnom gradu Tripoliju, rekao je sigurnosni dužnosnik.

“Nije jasno tko je odgovoran za eksplozije nakon koje su u ostacima automobila pronađena dva pougljena tijela čiji identitet nije poznat”, navodi se na stranici društvenih medija lokalnog ogranka Crvenog polumjeseca.

Neka vozila parkirana u blizini pogođena su u eksploziji, koja se čula kilometar daleko, ali je šteta od eksplozije ‘ograničena’.

Eksplozija se dogodila pored Ministarstva za planiranje i blizu egipatskog veleposlanstva koje je zatvorena, i od koje je talijansko veleposlanstvo udaljeno oko 350 metara.

Italija je prva zapadna zemlja koja je ponovno otvorila svoje veleposlanstvo u Tripoliju ranije ovog mjeseca, a nakon što je većina zemalja zatvorila svoja veleposlanstva u tom gradu u 2014. i početkom 2015. zbog teških borbi i napada u gradu.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.