Nakon samoubilačkog napada na rezidenciju za goste u kompleksu španjolskog veleposlanstva u Kabulu, afganistanske sigurnosne snage ubile su tri talibanska napadača, a u napadu je ubijen jedan španjolski i četiri afganistanska policajca, priopćila je kabulska policija.

Talibanski napad izveden je u dobro osiguranom dijelu Kabula u blizini mnogih stranih veleposlanstava i vladinih zgrada, rekao je glasnogovornik kabulske policije Basir Mudžahid, a višesatna pucnjava i eksplozije trajale su do ranih jutarnjih sati u subotu.

U napadu je ranjeno devet afganistanskih civila a 47 Afganistanaca i stranih državljana spašeno je iz obližnjih zgrada gdje su bili zatočeni kad su sigurnosne snage izolirale prostor oko rezidencije za goste, za koju su čuvari rekli da je dio kompleksa španjolskog veleposlanstva.

Zadnji u nizu napada na strane mete u Kabulu počeo je poslijepodne u petak kad je samoubojica detonirao autobombu pored rezidencije za goste omogućivši trima naoružanim osobama da preuzmu pozicije i otvore vatru na sigurnosne snage.

“Operacija je potrajala jer smo željeli spasiti ljude zatočene u obližnjim zgradama”, rekao je šef kabulske policije Abdul Rahman Rahimi za Reuters.

Talibanski napad na rezidenciju dogodio se dan nakon što se predsjednik Ashraf Ghani vratio s regionalne mirovne konferencije u Islamabadu s ciljem pokretanja mirovnih pregovora s talibanskim militantima.

Komentiraj

FOTO:Fah
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.