Dvadeset i pet pripadnika Fronte Al Nusra, sirijskog ogranka Al Kaide, poginulo je u petak u eksploziji u džamiji u sirijskoj provinciji Idlib, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava sa sjedištem u Londonu, čime je broj žrtava povećan jer su prve vijesti govorile o deset mrtvih.

Eksplozija u gradu Arihi na sjeverozapadu Sirije odjeknula je u trenutku kada su se pripadnici Fronte Al Nusra okupili u džamiji Salem na “iftaru”, obroku kojim muslimani prekidaju post tijekom svetog mjeseca ramazana.

  • Dvadeset i pet pripadnika Fronte Al Nusra poginulo u eksploziji u džamiji.
  • Za sada niti jedna skupina nije preuzela odgovornost za eksploziju.

Za sada niti jedna skupina nije preuzela odgovornost za eksploziju, no pristaše Al Nusre prst krivnje upiru u ekstremno radikalnu Islamsku državu (IS) s kojom se sukobljuju na nekoliko bojišnica u Siriji.

Koalicija pobunjeničkih skupina znana kao Jaish al Fateh (Pobjednička vojska), u kojoj je Fronta Al Nusra jedna od vodećih, nadzire veliki dio Idliba nakon osvajanja glavnog grada te pokrajine u ožujku. To područje graniči s Turskom i pokrajinom Latakijom na Sredozemlju.

Komentiraj

FOTO:EPA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.