Karlovački sudac istrage Ivan Perković saslušao je u srijedu Zihniju Grahovića, osumnjičenoga da je sa svojim poslodavcem Vladimirom Čunkom,napao i ozlijedio istraživačkog novinara Željka Peratovića, zbog prijave da je prekršio mjeru opreza uspostave kontakta sa svjedokom u toj istrazi, ali sudac nije donio odluku o ponovnom pritvaranju, već će o tome odlučiti u petak.

Peratović, koji je Hinu izvijestio da Grahović krši mjere opreza, izjavio je da ga čudi postupanje suca istrage jer je policiji poznato da od njegovih napadača i dalje posredno dolaze prijetnje da će ubiti njega, ženu i dijete. Mjera opreza bila je određena osumnjičenicima u zamjenu za istražni zatvor i sudac istrage bi mogao lišiti slobode Grahovića sve dok traje postupak, ali je na današnjem ročištu osumnjičenik osporio da je u utorak u jednom ugostiteljskom objektu prišao svjedoku Franji Požgaju i prigovorio mu što ga tereti u istrazi, koja se provodi za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda Peratoviću.

[quote_box_center]

  • Peratović, koji je Hinu izvijestio da Grahović krši mjere opreza, izjavio je da ga čudi postupanje suca istrage jer je policiji poznato da od njegovih napadača i dalje posredno dolaze prijetnje da će ubiti njega, ženu i dijete.

[/quote_box_center]

Sudac Perković potvrdio je Hini da će u petak saslušati svjedoke iz ugostiteljskog objekta da bi nedvojbeno utvrdio je li osumnjičenik prekršio mjeru opreza uspostave kontakta sa svjedokom, te je naglasio da je osumnjičenik do tada slobodan, a policija ga je dovela iz jedinice za otrežnjenje gdje je bio zbog remećenja javnog reda i mira.

Tri osobe uhićene su u četvrtak, 28. svibnja navečer pod sumnjom da su namjeravale nanijeti teške tjelesne ozljede slobodnom novinaru i blogeru Željku Peratoviću u njegovoj kući u Luki Pokupskoj te za kazneno djelo narušavanja nepovredivosti doma. Novinar Peratović u kaznenoj prijavi opisao je okolnosti napada koji se dogodio 28. svibnja oko 19 sati u Pokupskoj Luki 126, a u obrazloženju kaznene prijave Peratović je istaknuo da su mu osumnjičenici “potpuno nepoznate osobe” te da smatra da je “navedeni pokušaj ubojstva ili iniciran od neke treće osobe ili je poduzet kao osvetnički čin za njegovo svojevremeno pisanje o problematici šljunčarenja, posla kojim se bave napadači.

Komentiraj