Policija je u nedjelju u Nici uhitila dvoje ljudi, muškarca i ženu, zbog sumnji o povezanosti s napadom kamionom, izvedenim u četvrtak navečer u tom gradu, u kojem je ubijeno 84 ljudi, doznaje se iz sudskih izvora.

Petero drugih, ranije uhićenih zbog moguće povezanosti s počiniteljem napada, i dalje se nalazi na ispitivanju.

Teroristička skupina Islamska država preuzela je u međuvremenu odgovornost za napad tvrdeći da je počinitelj pripadnik njihove organizacije. Riječ je o Mohamedu Bouhlelu, porijeklom Tunižaninu, za kojega francuska istraga nije do sada pokazala povezanost s radikalnim islamistima, već da je smatran sitnim kriminalcem, za kojega je njegov otac ustvrdio kako nije bio vjerski angažiran, već da je uživao alkohol i droge.

Bouhlel se u četvrtak navečer, na nacionalni praznik Dana Bastilje provezao u kamionu duž 2-3 km duge šetnice u Nici pokosivši i usmrtivši pritom 84 ljudi prije nego li ga je policija zaustavila ubivši ga.

Iz izvora bliskih istrazi u nedjelju se doznaje kako je Bouhlel kamionom uoči masakra, 12. i 13. srpnja, obilazio grad.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.