Dok je zalijevao stabljike indijske konoplje na zapuštenom zemljištu, policija je uhitila 52-godišnjaka iz Čukura pokraj Hrvatske Kostajnice, a pretragom stana pronađeno mu je i četiri kilograma duhana te oružje i eksploziv, izvijestila je u srijedu sisačko-moslavačka Policijska uprava.

Na osamljenom mjestu nas brdu Čukur posadio je tri stabljike indijske konoplje koje su narasle do visine jednog metra. Uhićen je u ponedjeljak kada je u popodnevnim satima došao zaliti biljke. Pretrgaom kuće koju koristi, pronađeno je četiri kilograma sitno rezanog duhana, ručna bomba, 10 detonirajućih kapisla, dva trotilna metka, plastični eksploziv i detonirajući štapin.

Konoplja, duhan i ubojita sredstva su mu oduzeti, a nakon istraživanja kazneno je prijavljen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te nedozvoljenog posjedovajnja oružja i eksplozivnih tvari. Istodobno je Carinskoj upravi prijavljen zbog nedozvoljenog posjedovanja duhana bez nadzornih markica.

Komentiraj

FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.