Saborska zastupnica Hrvatskih laburista Nansi Tireli poručila je u utorak za N1 televiziju kako Laburisti u Saboru danas neće podržati predloženi proračun.

“Svaka parlamentarna stranka ima veliku odgovornost pokazati svoje stavove i principe, i sve svoje politike upravo na ovako jednom dokumentu”, rekla je Tireli dodajući da proračunu zamjeraju dvije stvari – on je socijalno, radno i ljudski neosjetljiv te ne sadrži nikakve reforme koje su naveliko najavljivali.

“Planiran je na izvršenju proračuna od prošle godine, Vlada je pokazala da nema namjeru ono što su obećavali pretočiti u nešto živo”, poručila je Tireli.

“Glavna socijalna neosjetljivost je na subvencijama, pomoći građanima i kućanstvima, gotovo milijardu i pol manje kuna, i sad se postavlja pitanje kako će se njima to namiriti. Činjenica je da lokalna samouprava nema novac za njih jer je proračune već donijela”, dodaje Tireli istaknuvši da postoji opasnost da 2016. godina bude pogubna za sve te kategorije građana, koje će biti gurnute u još veće siromaštvo.

“Ukoliko vlada u ovom trenutku nema viziju, dolazimo do spoznaje da jedino pod pritiskom javnosti možemo utjecati na nju, što nije dobro”, zaključila je.

Komentiraj