Petrar P, umirovljeni nastavnik tjelesne kulture iz Supetra, osuđen je u Zadru na tri mjeseca zatvora zbog prijetnje sutkinji Antoneli Franulić. Riječ je o incidentu koji se dogodio prošle godine u veljači.

Optuženi i sutkinja susreli su se na ulici. Ona je krenula na trening pilatesa, on na nogometni teren. Verbalno ju je napao, a potom i pljusnuo. Fizički napad je negirao, a verbalni potvrdio.

Problemi u supetarskom sudu

Bio je motiviran pričama svoje kćeri koja kao sudska savjetnica također radi u supetarskom sudu. Problem je ispao oko kontrole koja je stigla dok nije bila na poslu. Očito je za sve krivila Franulić pa je otac onda nervozno reagirao kada ju je vidio.

Sutkinja je bila uvjerena da ju je optuženi sačekao, no on to negira i tvrdi da se radilo o slučajnom susretu. Nakon napada Franulić je otišla kod liječnika koji je konstatirao crvenilo na licu.

Bezuvjetna kazna

Kada su mediji izvijestili prošle godine o incidentu u Supetru, spominjalo se i da se na meti umirovljenog profesora našao i predsjednik Županijskog suda u Splitu Marijan Miletić, inače, bivši mentor sutkinje Franulić, no o tome u ovom kaznenom postupku nije bilo ni retka.

Bezuvjetna zatvorska kazna svakako je neočekivana za optuženog i braniteljicu Tanju Budimir jer je i Državno odvjetništvo predlagalo uvjetnu kaznu.

Novinari su u zadarskom sudu pokušali doći do informacije zbog čega se sud odlučio na ovakvu sankciju, no za to će trebati pričekati da se presuda napiše.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.